שלום אורח, התחבר

CBT גלילי – עמותת משאבים והמכללה האקדמית תל-חי

CBT גלילי משאבים תוכנית הכשרה פסיכותרפיה CBT טיפול קוגניטיבי התנהגותי איט"ה
מרכז משאבים – קרית שמונה, רחוב עליית הנוער
קיים מחזור בימי ב’ ומחזור מקביל נוסף בימי ד’
תכנית דו שנתית
בעלי הכשרה אקדמית טיפולית בלבד (עו”ס, פסיכולוגים, רופאים, מטפלים באומנויות, יועצים חינוכיים, מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת וכו’) ובעלי רישוי ממשלתי.
מנהל אקדמי: פרופ’ מולי להד, רכז אקדמי: אסף גיטלר

סגל מרצים מומחים בתחום הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי מרחבי הארץ.

מרכז משאבים הוקם בשנת 1981 בקרית שמונה על ידי פרופ’ מולי להד על מנת לתת מענה טיפולי וחינוכי לתושבי “קו העימות”: ילדים, מבוגרים, מערכת החינוך ומערכות הרווחה, הבריאות והפסיכולוגיה.
כיום עמותת משאבים הינה בעלת מוניטין בינלאומי בפיתוח ויישום עקרונות החוסן האישי, הארגוני והקהילתי לאנשי מקצוע, ארגונים ומוסדות בארץ ובעולם כגון מערכות מוניציפליות, משרדי ממשלה, גופי התערבות בחירום, ומערכות עסקיות וכלכליות. המרכז עוסק בהכנת אוכלוסייה ומוסדות להתמודדות במצבי חירום ולחץ, ובטיפול ושיקום בארץ וברחבי העולם, באיזורים שחוו טרור או אסונות המוניים.
מרכז משאבים מקיים הכשרות מקצועיות, עם מיטב המרצים מהארץ ומחו”ל, בתחומי ההתמודדות והבריאות הנפשית. במסגרת זו מתקיים המסלול המלא לתעודה בפסיכותרפיה קוגניטיבית-התנהגותית.
תכנית ההכשרה המקיפה אותה אנו מציעים, תעניק את המסגרת התיאורטית ואת המיומנויות הקליניות לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. גישת טיפול זו נשענת על תיאוריות פסיכולוגיות עדכניות וההתערבות הטיפולית מתייחסת למרכיבים הרגשיים, החשיבתיים, ההתנהגותיים והגופניים של הבעיה. פתיחת תכנית ההכשרה בצפון הארץ מטרתה להנגיש את הלימודים לטיפול בגישה זו עבור תושבי הצפון.
אנו רואים בכך תרומה משמעותית הן למטפלים הצפוניים שיוכלו ללמוד בקרבת ביתם ועבודתם והן למטופלים בצפון שיזכו לטיפול רגשי עדכני ומבוסס ראיות, כפי שזוכים לו תושבי המרכז. חלק קטן מהמרצים בתכנית הנם תושבי הגליל (רק חברים מומחים באיט”ה יכולים ללמד בתכניות אלו) ואילו רוב המרצים מגיעים ממרכז הארץ וזאת גם מתוך ציונות ורצון לתרום לגליל.

הלימודים מתקיימים בלב הגליל, בבניין “משאבים” בקרית שמונה.

מטרות התוכנית:

מטרת התוכנית היא הקניית ידע תיאורטי ומעשי רחב ומעמיק לאנשי מקצועות הבריאות, הטיפול והחינוך בתהליך הכשרתן/ם בטיפול על פי הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. עם תחילת הלימודים, ובפרט מהסמסטר השני, מצופה מהמתמחות/ים להתחיל וליישם את הנלמד בשטח תחת הדרכה. עם תום הלימודים מצופה כי המתמחה ת/יישם את הידע שרכש/ה בעבודה הטיפולית בשטח, אישה ואיש לפי מקצועה/ו ותחום עיסוקה/ו, כל זאת תחת הדרכה של מדריכים מוסמכים בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי המוכרים על ידי איט”ה.

פרטי יצירת קשר

השאירו פניה לCBT גלילי – עמותת משאבים והמכללה האקדמית תל-חי

יש לך הצעה לוועד איט"ה?

מצויין! נשמח לשמוע. כתוב/י את ההצעה בטופס מטה ונשתדל להתייחס במהרה